De Printprijsregeling (PPR) is per 1 januari 2015 afgeschaft.

De Printprijsregeling hield in dat onder meer filmproducenten niet 21% btw hoefden af te dragen over de ontvangen vergoeding of over de totale voortbrengingskosten. In plaats daarvan betaalden ze alleen btw over een vastgesteld bedrag (de “printprijs”) van EUR 0,34 per meter film of videoband. Daardoor was een veel lager bedrag aan btw verschuldigd.

Door de afschaffing van de Printprijsregeling zullen producenten veel meer btw moeten gaan afdragen over de verkoop van hun producten. De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft in 2014 gesteld dat door de afschaffing van de Printprijsregeling de publieke omroepen jaarlijks meer dan 100 miljoen euro zullen moeten gaan betalen.

Over Benjamin van Werven

Benjamin van WervenBenjamin’s praktische en doortastende aanpak stamt uit zijn tijd bij Endemol International waar hij de contractenpraktijk en het bedrijfsleven goed heeft leren kennen.

Benjamin werkt secuur en systematisch. Hij is in onderhandelingen vasthoudend en overtuigend. Hij is goed ingevoerd in het intellectueel eigendomsrecht, verbintenissenrecht en arbeidsrecht, en in de entertainment-, IT- en ICT-branche.

Benjamin geeft regelmatig gastcolleges, onder meer op de Theaterschool en het Conservatorium van Amsterdam.

Alle artikelen van Benjamin van Werven