CBP brengt nieuw rapport uit over de zieke werknemer en privacy. Lees verder.

Het College Bescherming Persoonsgegevens (“CBP”) heeft een nieuw rapport uitgebracht over de geldende privacyregels voor zieke werknemers. Dit is een vervolg op een rapport uit 2004, dat destijds was uitgebracht in verband met de groeiende behoefte van werkgevers aan informatie over hun zieke werknemer.

Door de verplichting tot re-integratie en tot een actief ziekteverzuimbeleid hebben werkgevers er steeds meer belang bij geïnformeerd te zijn over hun zieke werknemer. Dit raakt echter aan de privacy van de zieke werknemer. Het rapport van het CBP beoogt alle betrokken partijen te informeren over de geldende informatieregels. Het huidige rapport geeft een actueel overzicht van de belangrijkste gegevensstromen rond de zieke werknemer en de daarbij horende privacyregels, waarbij rekening is gehouden met de vele wetswijzigingen die de afgelopen jaren zijn doorgevoerd.

Met name de in het rapport opgenomen vuistregels kunnen in de praktijk voor werkgever en werknemer goed van pas komen.

Het rapport is te vinden op onderstaande link: http://www.cbpweb.nl/downloads_av/AV27.pdf?refer=true&theme=purple

Bron: www.cbpweb.nl

Over Benjamin van Werven

Benjamin van WervenBenjamin’s praktische en doortastende aanpak stamt uit zijn tijd bij Endemol International waar hij de contractenpraktijk en het bedrijfsleven goed heeft leren kennen.

Benjamin werkt secuur en systematisch. Hij is in onderhandelingen vasthoudend en overtuigend. Hij is goed ingevoerd in het intellectueel eigendomsrecht, verbintenissenrecht en arbeidsrecht, en in de entertainment-, IT- en ICT-branche.

Benjamin geeft regelmatig gastcolleges, onder meer op de Theaterschool en het Conservatorium van Amsterdam.

Alle artikelen van Benjamin van Werven